LOVE ervaringen

Met trots deel ik de ervaringen van collega’s en gelukkige ouders die ik heb mogen ondersteunen en begeleiden. Hierin valt te lezen hoe het initiatief een goed effect heeft gehad op de bevalling. Ik vind het enorm belangrijk om positieve verhalen te delen, zodat het vertrouwen om te bevallen versterkt wordt. Ook heb je de mogelijkheid om zelf je verhaal hier achter te laten!

Ervaringen:

 1. Amber schreef:

  ‘Ze zeiden ook dat we een super team samen waren’

  Lieve Irma

  Dankzij jouw hulp, positiviteit en jouw 100 jaar ervaring. Heb je mij heel erg geholpen om door de weeën heen te kunnen komen en hoe m’n man mij hierbij kon ondersteunen, ze zeiden ook dat we echt een super team samen waren. Resultaat: gelijk in één keer op 10 cm ontsluiting zitten.

  Jij was mijn pijnbestrijding!!!!!

  Ik ben ontzettend blij dat mede door jouw coaching het allemaal zo snel en goed verlopen is.

  Nogmaals bedankt & hopelijk tot de volgende bevalling!!

 2. Willemijn schreef:

  ‘Spontaan groen pistache-ijs gaan halen’

  Hoewel ik nog moet bevallen, zou ik nu alvast willen zeggen hoe blij we zijn met onze deelname aan Irma’s workshop!!

  In slechts een kleine 2 uur neemt zij je mee in de essenties van het bevalproces en dan met name hoe je met de juiste mindset deze oerervaring aan kan gaan. We fietsten na afloop met een grote glimlach naar huis, mijn man besloot spontaan groen pistache-ijs te gaan halen (teaser: je gaat alles leren over rode blokkades en groene krachten!) en zelf heb ik me voorgenomen de LOVE mindset ook in te zetten voor m’n laatste weken tot aan de bevalling.

  Warm aanbevolen, bring it on!

 3. Jovita schreef:

  ‘De rust was op het hoogte punt teruggekeerd’

  Tijdens mijn bevalling kon ik de weeën tot op een zeker punt goed opvangen. Toen ik op ongeveer 8 cm ontsluiting zat, werd het bij elke wee pure paniek. Ik kon de weeën niet meer opvangen en werd bang voor elke opkomende wee, tot Irma mijn partner en mij kwam ondersteunen.
  Irma leerde ons om met een ademhalingstechniek en helpende hand van mijn partner de weeën op te vangen en om te zetten in kracht om onze baby de juiste richting op te helpen. De rust was op het hoogtepunt teruggekeerd en vol vertrouwen konden we de bevalling voortzetten.

  Ik zou niet weten hoe ik het zonder de kennis en hulp van Irma gedaan zou hebben en vertel iedereen vol trots over haar. Ik raad echt iedereen de cursus aan! Wat ontzettend waardevol.
  Nogmaals ontzettend bedankt Irma!!

  Heel veel liefs,

  Jovita

 4. Estelle schreef:

  ‘Mijn bevalling was pittig, maar ik zou het zo weer aandurven’

  De cursus van Irma heeft ervoor gezorgd dat mijn partner mij precies heeft kunnen geven wat ik nodig had vlak voor en tijdens de bevalling & het laatste stukje zelfvertrouwen om de bevalling in te gaan. De handvaten die we hebben gekregen van Irma sloten precies aan bij hoe we graag de bevalling in wilden gaan. We zijn ondanks de onverwachte start & verschillende wendingen/‘tegenslagen’ tijdens de bevalling niet afgeweken van ons plan, geleerd van Irma. Mijn bevalling was pittig, maar ik kijk er met een ontzettend goed gevoel op terug & zou ik het zo weer aan durven. Ik weet 100% zeker dat dat komt doordat we iedere wee ‘samen’ hebben opgevangen met de adem techniek van Irma en door de mentale support van mijn partner adhv haar positieve les. Mochten we ooit gezegend zijn met een tweede kindje, dan komen we zeker terug voor een opfriscursus!

 5. Milligan Dykhuizen schreef:

  ‘De workshop gaf een duidelijk beeld hoe de bevalling ongeveer gaat’

  Irma, wij willen je ontzettend bedanken. Wij hebben de workshop bij je gevolgd en vooral mijn partner kreeg daardoor een duidelijk beeld van hoe een bevalling ongeveer gaat en wat hij wel en niet moet doen. Héél toevallig was je precies op het juiste moment bij mijn bevalling in het ziekenhuis. Je nam volledig de regie over en misschien vonden je collega’s daar wat van, maar ik had jou echt nodig, iemand die streng voor mij was en precies (nog een keer) mij vertelde wat ik moest doen en denken. Dus ik ben zo blij dat je er was! Ook mijn moeder en partner hadden veel aan je. Tijdens de workshop zei je dat vrouwen vaak geen fut meer hebben om de placenta eruit te persen, maar ik was door jou al voorbereid, ik wilde het echt nog er uit persen. Helaas lukte dat niet omdat het vast zat en verloor ik erna heel veel bloed, maar ik had door jou wel gewoon het vertrouwen. Ook toen je mij weer kwam ophalen van de uitslaapkamer zag je direct dat het nog niet goed ging en kon je mij nog heel even rust bieden, waar ik ook blij mee was. Nogmaals heel erg bedankt, het moest zo zijn denk ik.

 6. Elseline schreef:

  ‘Ik adviseer een ieder deze cursus”

  Net voor mijn eerste bevalling heb ik Irma ontmoet in het ziekenhuis, zij gaf mij snel nog wat handige tips tijdens een controle. Tips die mij ontzettend hadden geholpen. Om die reden voor mijn tweede bevalling de cursus gevolgd en mede dankzij de tips tot 9 cm zo goed de weeen kunnen weg puffen! Ik adviseer een ieder deze cursus. Bedankt Irma!

 7. Don en Min schreef:

  “Een echte aanrader voor de partner om de bevalling samen te doen!”

  De bevalling was twee weekjes eerder dan we hadden verwacht maar doordat we voorbereid waren en voorkennis hadden op wat er ongeveer komen zou, waren we er niet bang voor.
  De eerste centimeters voor ontsluiting was ‘Billy Green’ heel geruststellend voor haar. Om de pijn beter te beheersen vooral en om haar te ondersteunen dat ze niet alles alleen moet doen. Bij het persen met de gedachte dat we het doen voor onze zoon ook een goede tip.

  Groetjes van Alex en de trotse ouders van Alex :).

 8. Thea vd Boer-Scheen schreef:

  “Was een helder enthousiast verhaal”

  In 2018 is mijn kleinzoon geboren waarbij ik aanwezig mocht zijn. In aanloop daarna toe ben ik met mijn ouste dochter bij Irma geweest. Zelf moeder van 3 kinderen, was het een helder enthousiast verhaal waar ik veel van leerde. Heel kostbaar om te horen hoe je tijdens de bevalling je baby kan ondersteunen met je ademhaling en in de goede energie kan ontwikkelen.
  In juni is mijn tweede kleinzoon geboren, van mijn jongste dochter. Op aanraden van haar zus is zij samen met haar partner ook naar L.O.V.E. geweest. Heel positief zijn ze thuis gekomen en later bij de bevalling goed begeleid door Irma.
  Twee dagen geleden is mijn tweede kleindochter , van mijn oudste dochter, geboren. Vlak voor de bevalling hadden we het geluk dat Irma nog even langs kon komen en een opfriscursus heeft gegeven. En weer hebben we er veel aan gehad.
  Kortom: de info en het heldere verhaal over bevallen is goud waard. Voor de aanstaande moeder, vader én oma.
  Heel erg bedankt, lieve Irma. Jij maakt het verschil.

 9. Kim en Frits schreef:

  “Ik was als man iets minder waardeloos”

  Als je vertrouwen wil hebben in jezelf en als je iets wil hebben aan de man/vrouw/vriendin/etc die naast je staat, dan moet je met Irma gaan praten.

  Mijn vrouw is te vroeg en vrij plotseling bevallen en wij waren onvoorbereid wat betreft de bevalling en welke rol ik als man precies moest gaan spelen en wat ik wel en, nog belangrijker, niet moest zeggen. We hadden de mazzel dat ons 4 dagen voor de bevalling werd aangeraden door onze gynaecologe om met Irma te gaan praten (Irma werkt als verpleegkundige op de afd kraamzorg van het ziekenhuis waar wij zaten). 2 dagen later hebben we een persoonlijke cursus gehad en daar kwamen we met een goed gevoel bij weg, beter voorbereid en met meer vertrouwen. 2 dagen later is mijn vrouw bevallen en zowel mijn vrouw als ik hebben bijna alles wat we hebben geleerd van Irma in praktijk gebracht die avond. Het heeft ertoe geleid dat mijn vrouw het heel goed heeft gedaan met behulp van de ademhalingstechnieken (en nog veel meer) van Irma, en ik als man was iets minder waardeloos dan de meeste mannen/vrouwen/etc die naast de moeder in spé staan.

  Dus als je gaat bevallen, doe jezelf dan een lol en ga eerst met Irma praten.

  Irma, bedankt!

  Kim en Frits

 10. Iris & Kevin schreef:

  Beste Irma,

  Jij hebt ons het vertrouwen gegeven om met een gerust hart de bevalling tegemoet te gaan.

  Dankjewel!

 11. Naomi Voskuijl schreef:

  “Het gaf mij kracht en vertrouwen”

  Mijn dochter Fleur is 3 maanden geleden geboren. En ik denk nog steeds terug aan de ademhalingstechniek die ik tijdens de workshop met Irma heb geleerd. Als ik deze niet had meegekregen weet ik niet hoe ik het anders had kunnen doen. Het gaf mij kracht en vertrouwen.

 12. Sanne & Rob schreef:

  “Het ritme van de ademhaling zorgde dat ik pijn kon omzetten in kracht”

  Irma en *Bevallen met Love* waren onmisbaar bij mijn bevalling. Pas achteraf begrijp ik hóe onmisbaar.

  Rob en ik hebben op aanraden van mijn zus de cursus Bevallen met Love bij Irma gevolgd. Irma vertelt met een passie en kennis, wat de cursus echt een fijne toevoeging maakte op de voorbereiding op mijn (eerste) bevalling. Ze leerde me dat ik mag vertrouwen op mijn lichaam, op mijn natuurlijke pijnstilling, op “groen” is goed en “rode” gedachtes moet je vermijden. Niet de standaard “pufcursus”, maar iets waar je écht iets aan hebt. Wij verlieten de cursus dan ook enthousiast, keken elkaar op de terugweg in de auto aan en waren blij dat we waren gegaan. Oók de vader in spé dus!

  En toen was de dag van mijn bevalling ineens daar. Gepland om in het geboortehotel in het Haga te bevallen. En hoe goed we ook thuis begonnen, als team, waarin Rob mij goed begeleidde, toen het er écht op aan kwam, leek alle kennis van de cursus als sneeuw voor de zon verdwenen. Mijn bevalling was pittig en ik bleef eindeloos hangen op 8 cm ontsluiting – tot het punt dat ik zó op was en niet meer verder dacht te kunnen. Ik had mijn eigen vk om een ruggenprik gevraagd, waardoor mijn bevalling van eerste lijns naar tweede lijns zou gaan. En toen was daar Irma! Per toeval had Irma dienst en heeft zij het op zich genomen mij (én mijn man) te coachen op het moment dat ik het echt nodig had. Terwijl ik klaargemaakt werd om een ruggenprik te krijgen, heeft Irma mij in een uur tijd naar die gewenste 10 cm gecoacht. De ademhalingsoefeningen en het ritme, zorgden ervoor dat ik de pijn van een wee kon omzetten in kracht, zodat het iets voor mij en mijn baby deed. Ik kwam in de modus die nodig was om mijn kind op de wereld te zetten. Irma zorgde ervoor dat mijn man ook weer de regie kon pakken en mij fysiek, door druk uit te oefenen op mijn borst en zo “mee te duwen”, waardoor ik echt het idee heb dat we samen hebben gedaan. Een ruggenprik was niet meer nodig, ik kon alsnog met mijn eigen vk bevallen. Ik leerde weer vertrouwen op mijn eigen lichaam en wist een oerkracht naar boven te halen waarvan ik niet wist dat ik die bezit. 70 minuten persen later is onze zoon geboren, gezond en wel!

  Ik had het ongelooflijke geluk dat Irma bij mijn bevalling aanwezig was en op die manier overduidelijk heeft gedemonstreerd hoe waardevol haar cursus is. De les die ik heb geleerd – en de tip die ik wil meegeven: OEFENEN! Je ontkomt er niet aan dat je in het heetst van de strijd je focus verliest, maar OEFEN de ademhalingsoefeningen met je (bevallings)partner. Ik gun iedereen, net als ik, een mooi bevallingsverhaal!

 13. Stephanie schreef:

  “Tijdens de pauze hebben we nog kunnen lachen”

  Lieve Irma,

  Ter voorbereiding op de bevalling van ons tweede kindje hebben we opnieuw bij jou een workshop gevolgd. Ik vond het de eerste keer zo fijn en wilde graag weer goed voorbereid zijn voor de tweede bevalling. De eerste keer hebben we individuele coaching via Skype gehad i.v.m. de coronabeperkingen. Ondanks de (digitale) afstand voelden het heel persoonlijk en heb je ons goed voorbereid op de bevalling. Tijdens het opvangen van de weeën en de persfase van mijn eerste bevalling zat ik in mijn eigen bubbel. Tijdens de pauzes hebben we zelfs nog kunnen lachen☺️.
  Voor de tweede bevalling hadden we de mogelijkheid om de workshop bij te wonen. Wat was het een leuke workshop en wat hebben we er opnieuw veel aan gehad. Tijdens de tweede bevalling zat ik opnieuw in mijn eigen bubbel (en toch hoorde ik nog alles om mij heen). Ook vormde mijn partner en ik een goed team. Er hing een hele rustige/ ontspannen sfeer. Van de verloskundigen en de kraamzorg kregen wij complimenten na afloop. Wij kijken heel mooi en positief terug op de bevalling.

 14. Diede schreef:

  “Ik heb een ontspannen bevalling gehad”

  Wat ik prettig vond aan de Love workshop was dat voornamelijk de partners worden aangesproken hoe zij kunnen ondersteunen bij de bevalling. Dit is echt een toevoeging die ik bij een eerdere bevalcursus miste omdat het daar vooral over de theorie en de vrouw ging. Dankzij Bevallen met Love hadden mijn vriend en ik een beter idee van de ademtechnieken en hoe wij het samen konden doen. Dat bleek, want eenmaal in het ziekenhuis kregen we complimenten over ons teamwork tijdens de weeën. Ik heb een “ontspannen” bevalling gehad, mede doordat mijn vriend mij elke keer aan de ademhaling kon herinneren en mij rustig kon houden.

  Dankjewel Irma!

 15. Annemarije Spreksel schreef:

  “Met meer vertrouwen in mijn lijf”

  Op de valreep nog bij Irma geweest met mijn vriend samen. Ik was laat omdat mijn zoontje in een onvolkomen stuitligging lag en ik de keuze kreeg voor een sectio of een stuit bevalling. Uiteindelijk heb ik voor een stuitbevalling gekozen waardoor ik mijzelf toch wel wilde voorbereiden.

  Irma was heel aardig aan de telefoon en ook behulpzaam mbt informatie over een stuitbevalling.

  Mijn vriend en ik hebben de individuele coaching gedaan en hebben na deze sessie veel meer vertrouwen in ons eigen kunnen ontwikkeld en ik ook in mijn lijf. Het was ook goed dat Irma erg duidelijk was en mij ook vriendelijk bewust maakte over mijn rol en dat eigenlijk mijn vriend veel regie had tijdens de bevalling en ik eigenlijk geen. Dat was even slikken maar ze deed het met veel humor.

  Wij hebben de coaching als heel positief ervaren en namen een gevoel van kracht en vertrouwen met ons mee! Dankjewel Irma!

 16. Noortje Jansen-van Rongen schreef:

  “Een fijne bevalcursus”

  Wij hebben middels Skype een hele fijne bevalcursus gekregen van Irma. Heel fijn dat het via Skype kon gezien de huidige Corona situatie.

  Mijn man en ik hebben veel opgestoken tijdens de cursus en zijn benieuwd naar hoe we het samen gaan doen tijdens de bevalling.

  Irma is duidelijk, professioneel en humoristisch. We hebben aantekeningen gemaakt en nemen deze samen door, zodat het ons bij blijft.

 17. Joy van Manen schreef:

  “Wat kijk ik terug op een prachtige bevalling!”

  Op 21 oktober was het zover! Midden in de nacht beginnen de weeën.. De eerste paar uren heb ik de weeën zelf opgevangen in mijn eigen bubbel. Na een aantal uren was het tijd om richting het ziekenhuis te gaan. Ik zou thuis bevallen maar het werd medisch dus op naar het Haga ziekenhuis.

  Einde van de middag bij ongeveer 8 cm ontsluiting werd het erg heftig en ik heb zelfs getwijfeld over pijn medicatie. Tot mijn grote blijdschap kwam daar Irma binnen gelopen. Ze kwam bij me zitten en hup uit die rode zone. Ademen, denken aan alleen maar liefde en rust in de pauze. Wat was ik blij en wat heeft Irma mij er doorheen geholpen. Haar cursus en haar (oké dat was een cadeautje voor mij) aanwezigheid tijdens de moeilijkste fase hebben ervoor gezorgd dat ik met een grote lach terugkijk op een fantastisch mooie bevalling.

  Het is de mooiste ervaring van mijn leven en ik zou het zo weer over doen. LOVE,

  Joy

 18. Alice schreef:

  Lieve Irma,

  “In 22 jaar nooit iemand gezien die zo beheerst kon persen”

  ”Wij hebben ongeveer een maand voor de bevalling de cursus van Irma gevolgd. Ik wilde thuis bevallen (in bad) het liefst zo natuurlijk mogelijk. Ik wilde absoluut niet naar het ziekenhuis. Ongeveer een week voor de uitgerekende datum braken mijn vliezen. Jippie, dat betekent dat we overmorgen ons meisje in onze armen kunnen sluiten. Nou nee hoor, de bevalling kwam niet op gang en drie dagen later moest ik vanwege infectiegevaar ingeleid worden in het ziekenhuis. Twee (en een beetje) dagen later is ons kindje geboren. De bevalling werd het tegenovergestelde van wat ik wilde maar toch kijk ik er heel positief op terug. Het personeel in het ziekenhuis was zo verschrikkelijk lief en dankzij de tips van Irma ben ik de hele bevalling heel rustig gebleven. We kregen zelfs het compliment van de verpleegkundige dat ze in 22 jaar nog nooit iemand had meegemaakt die zo beheerst kon persen en ook tijdens de weeenopwekkers was ik erg blij dat ik wist hoe ik ze op kon vangen. Echt heel erg bedankt Irma!”

  Groetjes,
  Alice en Bas

 19. Gabriëlle schreef:

  “Ik heb veel gedacht dat ik alles voor de baby deed”

  Wij hebben de workshop gevolgd bij Irma. Een leerzame workshop voor jezelf, maar vooral ook voor je partner.
  Het was onze eerste bevalling en wilde graag voorbereid zijn en ook weten hoe de partner hierin kon helpen.
  Dit hebben wij allemaal geleerd bij Irma. Duidelijke workshop met veel tips met het LOVE principe.
  Mijn bevalling ging vlot, ik heb veel gedacht dat ik alles voor de baby deed, dit hielp enorm met de ademhaling en groen te blijven.
  Mijn man kon mij hierin super ondersteunen bij de ademhaling en te letten op mijn houding. Ik had al 6 cm ontsluiting bij de eerste check en na 1 uur al 8-9 cm al snel gevolgd door 10 cm.
  De persweeën waren goed te doen, tussendoor kom ik heel goed mijn rust pakken. Hierdoor heb ik ook 1,5 uur lang de persweeën kunnen volhouden, hierna moesten we naar het ziekenhuis, omdat ze niet verder naar beneden vorderde doordat ze iets scheef zat met haar hoofdje.
  Rit naar het ziekenhuis moest ik de persweeën weer weg ademen, dit was ook weer heel goed te doen.
  Eenmaal in het ziekenhuis vorderde ze wel snel naar beneden en is ze binnen een half uur geboren! Auto rit heeft waarschijnlijk geholpen om haar iets meer te laten dalen.
  Ik raad iedereen aan om de cursus bij Irma te volgen. Wij hebben heel veel hieraan gehad en wij kijken terug op een hele fijne en snelle bevalling!
  Bedankt Irma!

 20. Fanni Tóth-Székely schreef:

  “Met een ‘Bessie’ ademhaling, ging het meisje heel makkelijk draaien naar hoofdligging”

  So… My stubborn little “Bessie” decided to remain in breech position even by week 37, so the A-team of the hospital attempted to turn her. During the first try we didn’t succeed. For my biggest luck (as it turns out afterwards), by the second attempt a few days later Irma was in, and wow, what a difference she made!!

  While the first try was not a comfortable experience, the second time I didn’t feel even the slightest discomfort. Crazy! Irma’s technique is obviously working: baby’s head is down, and I would do it any time again (oh my eventual next babies, i’m not asking for it, but I mean… :D). She made me focus exclusively on her voice, and her strickt, yet amazing gentle attitude left no other option, but trying to do my best. Successfully!

  Dear Irma,

  I wouldn’t complain if you would happen to be on shift, when we are coming for THE action 😉

  Thank you!!!

 21. Charlotte schreef:

  “Methode ook heel goed toe te passen bij een keizersnede”

  Irma heeft zoveel liefde voor haar vak, het is een vrouw met een hart van goud! We hebben bij haar de cursus gevolgd waar we zoveel dingen hebben meegekregen. We hebben er heel veel aan gehad en vinden het voor iedereen een aanrader! Irma is met toeval bij beide bevallingen geweest en ze was echt een engel aan mijn bed. Ook voor (geplande) keizersnede is haar cursus/methode heel goed toe te passen. Je hebt er dus ten alle tijden heel veel aan. Wat zijn wij je ontzettend dankbaar lieve, lieve Irma!

 22. Chayenne schreef:

  “We kijken positief terug op een snelle maar echt wel een fijne bevalling”

  Op 28-04-2021 is onze zoon Mateo geboren.

  Het ging allemaal erg snel. In de nacht werd ik rond 1.30 wakker van de voorweeën.
  Deze waren goed op te vangen.
  Om 4.00 braken mijn vliezen en was ik mijn slijmprop verloren. Had mijn vriend gevraagd naar de verloskundige te bellen. De weeën werden iets heftiger maar goed op te vangen met de ademhalingsoefeningen. Rond 5.00 was de verloskundige bij ons en had ik 1 a 2 cm ontsluiting. Op dat moment ben ik ook gestript. De verloskundige zei, dan komen we rond 9.00 terug en hopelijk ben je dan een paar cm verder.

  Opeens werden de weeën erg intens en heb ik veel gehad aan de ademhalingsoefeningen. Mijn vriend ondersteunde mij hierin. Rond 7.00 was het erg moeilijk en kreeg ik ze eigenlijk bijna niet weg gepuft door de pijn. Mijn vriend gevraagd om toch weer de verloskundige te bellen want op deze manier tot 9.00 zou ik het niet volhouden. Rond 7.30 was de verloskundige er weer en toen vertelde ze me dat ik al op 8 cm ontsluiting zat! Zelf had ze dit ook niet helemaal verwacht.
  Ik wilde graag in het geboortecentrum bevallen dus we moesten meteen naar het ziekenhuis.

  Rond 8.05 waren we in het ziekenhuis.
  Tijdens de persweeën ook weer de ademhalingstechnieken toegepast. Wel met goede coaching want soms was ik het even kwijt. Tussen de weeën door, dacht ik weer aan wat je zei, adem halen richting en rust voor de baby. Dit lukte erg goed gelukkig waardoor ik tussendoor weer even tot rust kon komen voor zover dat mogelijk was. Mateo heeft het ook goed gedaan en z’n hartslag bleef perfect. Om 9.02 is hij dan geboren. Een snelle maar echt wel een fijne bevalling. Kijk er zeker positief op terug.

  Wij hebben veel gehad aan de cursus. Bedankt!

  Groetjes,

  Chayenne, Rodrigo en Mateo

 23. Sjoerd schreef:

  Met het ‘LOVE principe’ kon Céline alles aan!

  De cursus van Irma heeft mijn vriendin Céline en mij vol vertrouwen onze bevalling in laten gaan.
  Het leek een erg lange, moeizame bevalling te gaan worden.
  Doordat wij er positief in stonden en goed aan het ‘LOVE principe’ van Irma konden houden kon Céline alles aan!
  En ging de bevalling vlot en zonder problemen.
  Ik vond het ook fijn om Céline bij te kunnen staan.
  Dankzij Irma wist ik hoe ik kon helpen haar groen te laten blijven en op haar ademhaling te letten.
  Ook kon ik goed aanvoelen wanneer ik stil moest zijn en haar in haar bubbel moest laten.
  Bevallen met LOVE is aan te raden voor elke bevalling.

 24. Jop schreef:

  “Ik wist hoe ik mijn vrouw moest helpen”

  Super leuke workshop gehad bij Irma. Vertelt goed en duidelijk wat je tijdens de bevalling kon verwachten, ook voor de man. De taken voor de man worden goed uitgelegd.
  We hebben ook echt een top bevalling gehad thuis! Mijn vrouw en ik waren een goed team. Ik wist goed hoe en wanneer ik mijn vrouw moest helpen en zij kon zich met een gerust hart bij mij loslaten.

  Irma bedankt!

 25. Romy schreef:

  “De gynaecoloog noemde ons een Top Team”

  De Workshop

  Wij hebben eind oktober deelgenomen aan de ‘bevallingscursus’. Ik vroeg mijn partner of hij mee wilde naar zo’n voorlichting. Prima als ‘t maar niet zo’n zoet sappige cursus was van 3 avonden.
  Na wat zoeken kwamen wij uit bij Irma. Via vrienden gehoord dat dit een interessante, leuke en leerzame cursus was van ongeveer 2 uur. Precies wat voor ons.

  Tijdens de cursus heel veel interessante en leerzame aandachtspunten meegekregen. Eigenlijk was het zo duidelijk dat we er thuis niet veel aandacht meer aan besteed hadden. Wij lieten het wel op ons afkomen en zouden de tips en trucs die we meekregen wel op het moment zelf gebruiken.
  Expres niet ingelezen over bevallingen, want Irma gaf dat als tip. Je leest alleen de horrorverhalen.

  De Ballon inleiding

  Ik werd toch heel onverwachts ingeleid op 10-11-2020 en kon mij ook niet eens voorbereiden. Het ging gebeuren en ik was niet heel zenuwachtig. Ik kreeg een ballon geplaatst en moest een nacht blijven slapen. De volgende ochtend werd er naar de ontsluiting gekeken. Helaas kon mijn partner niet blijven slapen door de corona. Die avond kreeg ik (achteraf wist ik dat pas) al weeën. De 1e fase ademhalingstechniek gebruikt en daarmee had ik de wee goed onder controle. Het duurde een uur en daarna nam het af en ben ik gaan slapen.

  De Bevalling

  De volgende ochtend had ik al meer dan 3 cm ontsluiting. Bonus de 1e 3 cm eigelijk gratis in mijn slaap gekregen. Om half 8 werden mijn vliezen gebroken. En om 8 uur was mijn vriend weer in het ziekenhuis. Om half 9 kreeg ik weeën opwekkers toegediend, omdat ik zelf nog geen weeën had. De weeën tot 6 cm kon ik makkelijk met de ademhalingsoefeningen weg puffen. Fijn waren ze niet, maar ik verheugde me steeds op de pauzes waardoor ik ze goed kon opvangen.

  Mijn Paniek moment

  Vanaf 6 cm kreeg ik een weeën storm. Ik had ondertussen eigen weeën en ook nog de weeën opwekkers. Kan je wel vertellen dat was geen pretje. Ik had wee op wee op wee en geen pauzes meer. Ook mijn hele groene gedachtes waren weg. Het enige wat ik op dat moment dacht help dit ga ik nooit volbrengen. Mijn vriend daar en tegen bleef heel rustig. Hij gebruikte de juiste manieren wat hij geleerd had om mij rustig te krijgen. De weeën waren zo heftig dat ik in paniek raakte en het niet meer trok en maar riep om een ruggenprik. Ik wist niet eens wat dat betekende, maar ik had dat ooit gehoord. Mijn vriend kreeg informatie met de voor- en nadelen. Hij zei dit moeten we echt niet doen. En ik riep alleen maar ja dat moet wel!!!
  Mijn vriend bleef gelukkig rustig en zei: ja gaan we regelen. Puntje bij paaltje had hij dus nee gezegd tegen de arts. Want een vrouw in paniek kan niet meer helder nadenken. Vervolgens kwam de arts kijken om mij het idee van een ruggenprik te geven, maar ik had ondertussen al 9 cm ontsluiting. Toen ging er bij mij een knop om van “Hé we zijn er bijna”. Binnen 20 min was ik dus van 6 cm naar 9 cm ontsluiting gegaan. De artsen hadden teveel weeën opwekkers gegeven, waardoor ik geen pauzes had. Deze werden uiteindelijk wel teruggezet. De weeën waren daarna weer met de ademhalingstechnieken en het meedrukken op mijn hals door mijn vriend prima te onderdrukken.

  Mijn Kleine Meisje

  Vervolgens kwamen wij bij het persen aan. Dit ging redelijk vlot.

  Daar was ze dan ons kleine meisje Mia 11-11-2020 om 13:43 geboren.
  Helemaal gezond met alles erop en eraan.

  Kortom ik had onwijs veel aan de cursus, maar mijn vriend ook die wist op de juiste momenten te reageren en te handelen.

  De artsen noemden ons een TOP TEAM omdat we zo goed op elkaar reageerde.

 26. Saskia van Raamsdonk schreef:

  Ik leefde van pauze naar pauze”

  Op aanraden van mijn verloskundige hebben mijn man en ik de workshop bevallen met love gevolgd. De bevalling van onze eerste verliep niet helemaal zoals we gewenst hadden en ik had een falend gevoel en ook wel wat angst er aan over gehouden.
  Tijdens de workshop geeft Irma je heel wat tips en herkenningspunten.
  Toen mijn tweede bevalling begon, kon ik met haar ademhalingstips de eerste weeën heel goed zelf opvangen. Toen ze wat krachtiger werden kon mijn man mij extra steunen door druk op mijn schouders uit te oefenen. Ik leefde niet van wee naar wee maar van pauze naar pauze. En toen bij 6 cm mijn vliezen gebroken werden zat ik binnen het half uur op 10 cm en nogmaals 10 min later was ons prachtige tweede wondertje er.
  Wat een verschil met de eerste bevalling. En wat een oerkracht hebben wij eigenlijk. Irma, super bedankt voor al jouw tips en wijsheden. Ik wens elke zwangere vrouw jouw workshop toe.

 27. Robin schreef:

  “Angst kunnen omzetten in nieuwsgierigheid naar mijn kindje”

  Lieve Irma,

  In week 39 van mijn zwangerschap heb ik de cursus bij jou gevolgd.
  Want jeetje wat vond ik de bevalling spannend.
  Dankzij jouw hulp en tips heb ik deze angst om kunnen zetten in een postieve mindset en de nieuwsgierigheid naar mijn kindje.
  Ook heeft mijn partner er veel aan gehad. Hij kon mij begeleiden met de ademhalingen, dit was voor ons beide super fijn.

  Lieve Irma bedankt voor jouw hulp!

 28. angela schreef:

  “Ik ben dankbaar voor haar begeleiding”

  Wij hebben een workshop bij Irma gevolgd toen ik 30 weken zwanger was. Toen ik moest bevallen in het ziekenhuis begin Mei had zij ook dienst die dag. Ik ben haar dankbaar voor de begeleiding die zij aan mij en aan mijn partner heeft gegeven tijdens de bevalling die ik zonder pijnstillers heb doorstaan. Irma is echt een expert op dit gebied en ik kan haar zeker aanraden.

 29. Stephanie schreef:

  “Door jou kregen we vertrouwen in de bevalling”

  Lieve Irma,

  Ter voorbereiding op de bevalling hebben mijn man en ik bij jou persoonlijke coaching via Skype gevolgd. Wij vonden de coaching echt heel fijn en hebben heel veel van je geleerd.

  Jij hebt ons vertrouwen gegeven voor de bevalling!

 30. Charmaine Niehoff schreef:

  “Vol positiviteit, zelfvertrouwen en rust de operatiekamer in”

  Dat sommige dingen anders kunnen lopen, is ons de afgelopen weken duidelijk geworden.

  In verband met het corona-virus kon onze cursus niet doorgaan. Gelukkig behoort Irma tot de creatievelingen onder ons en stelde zij voor het via Skype te doen. Ondanks dat het onconventioneel was, hebben wij er zo veel aan gehad! Irma weet een leerzame, ronduit prettige ervaring neer te zetten. Na enige tijd vergeet je zelfs dat er een scherm tussen zit en voelt het alsof je bij haar in de ruimte zit terwijl ze je meeneemt in alle emoties, hormonen en stadia waar je tijdens je bevalling doorheen gaat. Hierdoor gingen wij vol vertrouwen in onszelf en elkaar richting de bevalling.

  Een andere wending in dit verhaal was dat we een keizersnede moesten inplannen. Ondanks dat je zou denken dat de cursus dan tevergeefs is, is dit alles behalve waar. Met alle ademhalingstechnieken en handvatten die Irma heeft gegeven, gingen wij vol positiviteit, zelfvertrouwen en rust de operatiekamer in.

  Ik raad het oprecht elke vrouw aan om een workshop Bevallen met Love te doen. Ook via Skype! En ook als je een keizersnede op de planning hebt staan. Het vertrouwen in jezelf en de wetenschap van wat er in je hoofd en lijf omgaat in deze situatie is onbetaalbaar.

  Succes dames! En partners 😉

 31. Tim en Nathalie schreef:

  “Fijn om te ervaren dat een bevalling ook heel mooi kan zijn”

  Beste Irma,

  Gisteren is onze dochter Roos geboren. We wilden jou even laten weten dat we ontzettend veel gehad hebben aan de cursus. Dankzij de ademhalingstechnieken en een positieve mindset kijken we terug op een hele mooie bevalling! Dat hadden we een aantal maanden geleden niet verwacht. We kregen van de verloskundige terug dat we een echt team waren en zo voelde het ook. Fijn om ook te hebben ervaren dat een bevalling ook heel mooi kan zijn. Heel erg bedankt voor alle tips!

 32. Elize & Sebastiaan schreef:

  Zelfs lollige momenten gehad”

  Lieve Irma,

  Toen jij onze verloskamer kwam inlopen dacht ik: Halleluja! Stiekem had ik natuurlijk gehoopt dat jij naast mijn bed zou staan na de cursus die wij als heel prettig hadden ervaren. Jij sloot je gelijk aan bij mij en mijn vriend en samen waren wij een echt team, jij als aanvoerder wat was dat fijn!

  Ik heb dankzij jouw methode en dankzij jouw woorden, geen moment negatief ervaren maar zelfs lollige momenten gehad bijvoorbeeld dat LOVE voor bij bestond uit: lang overgeven (in de vorm van braken) vermoeid – erg veel pijn. Dat mocht ook wel met een “reis” van ca. 40u ?

  Mijn bevalling was bijzonder en mooi! Wij zijn jou ontzettend dankbaar en ik zing “bevallen met love” dan ook graag rond in mijn vriendenkring! Ga naar deze bijzondere vrouw en maak je bevalling een beleving.
  Liefs

 33. Jorine schreef:

  “De bevalling maken tot een unieke ervaring”

  Hoi Irma,

  In mijn 4e jaars verloskunde stage in verloskundigenpraktijk Wateringen, kwam jouw cursus voorbij op spreekuur.
  Met de verloskundige sprak ik over jouw LOVE methode wat mij erg nieuwsgierig maakte. Ik vond het erg leuk dat ik mee mocht kijken bij jouw cursus voor zwangeren en ben erg geïnspireerd geraakt door jouw ervaringen. De effecten van een goede ademhaling, de tools voor het betrekken van de partner en de bevalling maken tot een unieke ervaring/ eerste verjaardag van de baby ga ik zeker meenemen naar mijn begeleiding van zwangeren!

  Nogmaals bedankt voor je inspirerende verhaal! Je bent een topper!! 😉

  Groetjes Jorine, vierde jaars verloskundige in opleiding

 34. Sinara (klinisch verloskundige) schreef:

  “Ik was blij verrast hoeveel de cursus voor ons heeft gedaan”

  Lieve Irma,

  We kennen elkaar van het werk en ik heb gezien dat je met liefde, warmte en succes begeleidt.
  En ik dacht” Ik wil Irma bij mijn bevalling”, maar ik wist dat het niet mogelijk was.
  Daarom wilde ik wel jouw kennis, energie en passie vooraf meekrijgen en heb ik een persoonlijke coaching gevolgd.
  Het was mijn derde zwangerschap en nooit eerder had ik een cursus gedaan.
  Ik had eerder niet het idee dat het mij iets extra zou bieden bij mijn bevalling.
  Daarbij wilde ik deze keer mijn man actief betrekken tijdens deze bevalling.
  Ik had daar nl een hard hoofd in, want bij de andere bevallingen was hij er wel bij, maar niet echt actief.
  Deze bevalling is zo snel gegaan en hij hielp mij nu enorm met het opvangen van de weeën.
  Wat mij deze keer zo heeft geholpen is de gedachte dat niet de PIJN maar de ANGST de grootste vijand is/was.
  Deze gedachte hield mij heel rustig, gaf veel endorfine waardoor het allemaal zo snel ging.
  Zelfs ZO snel dat mijn man de baby moest aanpakken zonder de verloskundige.
  Dat deed hij met een enorme rust en ik ben zo trots op hem.
  We hebben het ECHT samen gedaan!
  Terugkijkend ben ik enorm blij en verrast hoeveel de cursus voor mij en mijn partner heeft gedaan.

  Bedankt Irma! Ik hoop dat je nog lang een zegen zal zijn voor de bevallende vrouw.

 35. Jimmy, Jennifer en Fayèn schreef:

  “We waren echt een team”

  Irma is een onwijze leuke spontane vrouw die het bevallingsverhaal luchtig en grappig verteld. De workshop is maar 2 uurtjes en dit is voldoende om de handvaten eruit te halen die je helpen tijdens de bevalling.

  Jimmy: ik had vooraf nooit gedacht dat we de bevalling echt samen konden doen. We waren echt een team. Vooral de ademhalingsoefeningen hebben ons echt zoveel voordeel geboden tijdens de bevalling. Zelf toen Jennifer even in paniek schoot kon ik haar helpen waardoor zij het snel weer de techniek oppakte en dit zorgde voor een herstel in de hartslag van de baby. In 4 uurtjes hebben wij onze dochter Fayèn in onze armen mogen sluiten.

  Kortom voor ons is bevallen met LOVE ook echt uitgekomen.

 36. Angelique schreef:

  “Als verloskundige de klus zelf gaan klaren”

  In mijn praktijk, waar ik werkzaam ben als verloskundige, ben ik de afgelopen jaren regelmatig met cliënten in contact gekomen die de cursus ‘Bevallen met LOVE’ hebben gevolgd. Al deze cliënten en partners waren erg positief over de cursus. Het viel mij dan ook op dat deze mensen met vertrouwen de bevalling in gingen en tijdens de bevalling waren ze een eenheid. Dit gaf rust en kwam ten goede aan de bevalling.
  Nu was ik zelf zwanger en moest de klus zelf gaan klaren. Het voordeel is dat je weet wat je te wachten staat, maar dit kan ook zeker een valkuil zijn. Na al mijn ervaringen met ‘Bevallen met LOVE’ was voor mij de keuze snel gemaakt. Na de cursus te hebben gevolgd kon ik mijn werkervaringen naast mij neerleggen en focussen op mijn kind en de bevalling, want dit kind had recht op zijn eigen bevalling! Mijn partner kreeg van Irma de ‘tools’ om mij daarbij te helpen. Tijdens de bevalling was ik erg ontspannen en heb alles laten gebeuren. Mijn partner heeft zich echt als een coach opgeworpen en daarbij voel je dat je het samen doet. Dit geeft echt een kracht om door te gaan. Mijn partner en ik kijken goed terug op de bevalling waarbij de cursus zeker heeft bijgedragen. Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen en zal dit zeker promoten in onze verloskundigenpraktijk.

 37. Frouke schreef:

  “Dankzij Irma ging ik met vertrouwen mijn 2e bevalling in, waarvoor dank!!”

  Tijdens de zwangerschap van onze 2e zoon nodigde Irma mij uit om te vertellen over bevallen met LOVE.
  Ze wist dat de pijn van de weeën mij erg was tegengevallen bij m’n 1e bevalling, het lukte me niet om te ontspannen. Als verloskundige had ik zelf al zoveel vrouwen gezien bij wie dit wél lukte.
  Dankzij Irma ging ik met vertrouwen mijn 2e bevalling in, waarvoor dank!!

 38. Blije moeder schreef:

  “Ik heb de LOVE cursus van Irma gevolgd, dit was een hele goede keus!”

  Mijn eerste bevalling was een pittige bevalling. Omdat ik hier tijdens mijn tweede bevalling geen last van wilde hebben, heb ik de LOVE cursus van Irma gevolgd. Dit was een hele goede keus!
  Irma had goed het verschil in werking tussen adrenaline en endorfine tijdens de bevalling uitgelegd. Ik merkte echt dat ik door de adrenaline de weeen en dus de bevalling kon tegenhouden. Toen ik thuis was en dus de adrenaline vervangen werd door endorfine kwamen de weeen goed op gang. Ook het idee dat als ik ontspannen ben ik dit voor mijn kind doe en niet alleen voor mijzelf, hielp erg goed. Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik in 2,5 uur thuis bevallen ben.
  Ik heb dus echt 2 hele verschillende bevallingen gehad.

 39. Lotte schreef:

  “Praktische cursus op maat”

  Wij hebben veel gehad aan deze praktische cursus op maat. Irma´s duidelijke aanwijzingen zijn mij tot en met de bevalling helder bij gebleven. Ik kon ze toepassen en geconcentreerd het bevallingsproces doorlopen en voelde steun door de persoonlijke coaching die ik had ervaren. Mijn man kreeg ook handvaten aangereikt, waardoor hij mij kon ondersteunen. Bedankt Irma! Lotte en Piet

 40. Leonie schreef:

  “Ik raad deze cursus dan ook zeker aan”

  Ik heb samen met mijn vriend de cursus Bevallen met Love bij Irma gevolgd. Ik had zelf geen angst voor de bevalling, maar wilde graag ademhalingstechnieken leren voor het opvangen van de weeen en mijn vriend wilde handvatten om mij bij te staan bij de bevalling. Ik kan alleen maar zeggen dat ik de bevalling als heel positief heb ervaren. Verschillende zorgverleners vroegen wat voor cursus ik had gedaan, omdat ik mijn ademhaling zo goed onder controle had. Mijn vriend kon me op de zwaardere momenten ook goed helpen met de ademhalingstechnieken. Ik raad deze cursus dan ook zeker aan!

 41. Samantha van Dijk schreef:

  “Wij kregen zo’n fijn gevoel bij jou”

  Lieve Irma,

  Tijdens mijn opname in het ziekenhuis vanwege te vroege weeën, raakten wij in gesprek.
  Ik was destijds zwanger van een tweeling en echt een beetje zoekende wat ons nou kon helpen en voorbereiden op de bevalling. Wij kregen zo’n fijn gevoel bij jou tijdens dat gesprek, dat we je zijn gaan opzoeken en bij een privé afspraak allerlei punten besproken en geoefend hebben. Dat gaf mij echt het gevoel voorbereid te zijn.

  Later bleek mijn bevalling (tijdens 35 weken en 3 dagen, dus het viel mee uiteindelijk) een keizersnede te worden en dacht ik in eerste instantie dat de cursus “voor niks” was geweest.
  Maar voor een keizersnede moet een ruggenprik gezet worden. Dit lukte maar niet, ze probeerden mij daar te kalmeren en anders te laten ademen. En toen ineens kwamen jouw tips en adviezen weer bij me naar boven.
  Met die ademhaling en houding lukte de prik in één keer!!

  Iedere keer als er iets van mij verwacht werd heb ik dit toegepast, en o.a. door die handvaten heb ik een hele fijne bevalling gehad. Ademhalingsmanieren, het denken in kleuren, maar zo nog meer dingen… Ik heb het als rustig ervaren en ik hoor toch veel andere verhalen bij een keizersnede, dus ik ben me ervan bewust dat een groot gedeelte bij de handvaten die ik had ligt.

  Daarom raad ik ook iedereen aan om bij jou langs te komen om dat zelfde te ervaren. Ik was goed voorbereid! Keizersnede of natuurlijk, éénling of tweeling, iedereen kan hier zn eigen lering uit trekken.

  Bedankt Irma. Je fijne persoonlijkheid heeft mij, maar ook mijn vriend, onwijs geholpen en goed laten voelen.

  Jax en Senna zijn nu ondertussen 7 maanden en ze doen het ontzettend goed!

 42. ikram schreef:

  “Eén ding wist ik zeker, ik kan nooit een bevalling aan!”

  Op 24-11-2018 ben ik bevallen van een prachtig zoontje. Mijn hele zwangerschap heb ik het zwaar gehad met allerlei kwaaltjes. Naarmate de bevalling in zicht kwam begon ik aan alles te ergeren door de angst en zorgen.

  Een ding wist ik zeker, ik kan nooit een bevalling aan!
  
Uiteindelijk werd ik ingeleid met 41+1 dag.
Een dag voor de afspraak zat ik vol met zenuwen, door alle angst heb ik niet gegeten en geslapen. 
De volgende ochtend moest ik mij om 8 melden in het ziekenhuis. Ik voelde mijn lichaam trillen van top tot teen en ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan. Om half 9 kwam de verloskundige om mijn vliezen te breken en ik kreeg paniek in mijn hoofd en begon bijna te huilen van angst.
  Mijn pijngrens is super laag!

  Nadat de verloskundige haar zelf had voorgesteld kwam Irma even binnen wandelen om alles klaar te zetten voor de verloskundige en zag aan mijn gezicht dat ik vol met angst en verdriet zat. Ze kwam even bij mij zitten en stelde mij gerust. Maar ik dacht ja, dat hoor ik wel vaker. Toen de verloskundige kwam en haar handschoenen omdeed begon ik haar al te smeken om het rustig aan te doen. Wat was ik bang! Irma bleef mij even volgen en kwam naar mij toe en gaf mij wat ademhalingstips. Ik probeerde het maar toch nog raakte ik in paniek. Ze deed haar hand op mijn borst en deed even met mij mee. Diep inademen, alles uit ademen en even stop. Toen ik alles rustig uitblies en zij met haar hand rustig op mijn borst mee drukte leek het even alsof ik alles op de wereld was vergeten. En ja hoor ondertussen waren mijn vliezen gebroken. Het leek wel of Irma een medicijn in haar hand had.
  Ik heb haar gevraagd of ze bij mij kon blijven omdat ik mij direct 1000% vertrouwd en rustig voelde bij haar. Ze kwam elke keer even langs en hielp mij met het opvangen van de weeën. De eerste heftigste weeën ving ze met mij op door mij te leren om goed te ademen. Ook heeft zij mij echt geleerd dat je naar je lichaam MOET luisteren en jezelf niet aan je angst moet overgeven.

  Bevallen is iets moois zei Irma, denk aan je kindje, geef zuurstof aan je kindje, nog even en je hebt hem in je armen.
  
Mijn schoonzus was de hele bevalling bij mij. Irma leerde haar hoe ze mij kon steunen tijdens de bevalling met de ademhaling Mijn schoonzus deed haar uiterste best maar toch voelde het niet als de handen van Irma.
Ik heb nooit gedacht dat ik zo’n bevalling zou hebben. Binnen 7 uur tijd ben ik bevallen, zonder hechting, uitscheuring of een knip. Zonder gegil gehuil of angst. Ik heb mezelf vol gefocust op mijn lichaam en mijn ademhaling. Puur hoe Irma mij dat heeft geleerd en nooit zal ik Irma vergeten. Ze leek elke medicatie te hebben in haar tijdens de bevalling. Ik was alles vergeten qua ruggenprik morfine of iets dergelijks. Mijn lichaam kon het aan zonder dat allemaal maar met de steun van Irma is het mij gelukt! 
Mocht ik nog ooit weer zwanger zijn dan weet ik zeker waar ik terecht kan: Bevallen met Love!

  Negen maanden lang heb ik met angst en verdriet geleefd, maar na de hulp/steun van Irma is dat verdwenen.

  liefs

  Ikram en schoonzus Sana.

 43. Anna schreef:

  “Ik was er volledig van overtuigd dat door mijn hoge sensitiviteit bevallen echt niet aan mij besteed was”

  Voordat ik Irma ontmoette was ik er volledig van overtuigd dat door mijn hoge sensitiviteit bevallen echt niet aan mij besteed was en ik alle pijnstillers nodig had om het bevallen te doorstaan. Door de cursus bij Irma ben ik totaal anders en met zelfs vertrouwen naar de bevalling gaan kijken. De gedachtes dat rust en een goede ademhaling cadeautjes aan je kind zijn en dat iedere wee ons kindje dichterbij bracht, hebben mij ontzettend geholpen. Ook het in groen denken en niet in rood hielp mij. Daarbij heeft zij mijn man en ik ook heel goed geholpen hoe we als team samen konden werken.

  De verloskundige en kraamzorg hebben meerdere malen opgemerkt dat ik zo rustig was/bleef. Ik ervoer ook echt die rust. De ontsluitingsfase verliep heel vlot. De juiste focus en dat ik ruimte gaf aan ons kindje hebben hier zeker weten aan bijgedragen. De persfase heeft uiteindelijk lang geduurd. Maar ook tijdens het persen heeft de focus op de kleine mij de kracht gegeven om deze laatste lootjes te volbrengen, dat is de Mama power waar bevallen met love voor staat.

  Ik kijk terug op een hele voorspoedige bevalling waarbij mijn man en ik samen zo’n goed team vormde en we onze zoon op een zo fijn/goed mogelijke manier ter wereld hebben mogen brengen. We zijn Irma ontzettend dankbaar voor haar aandeel hierin.

 44. Charlotte schreef:

  “Wij zijn Irma voor altijd dankbaar!”

  Lieve lieve Irma,

  Wat een bijzonder mooie bevalling heb ik (hebben wij) mogen ervaren, dankzij jou! Je voelde zo vertrouwd en hebt me er echt doorheen geholpen. Ondanks dat ik uiteindelijk met een ruggenprik ben bevallen is het zo natuurlijk mogelijk verlopen. Je adviezen heb ik opgevolgd en ben volledig in mijn eigen bubbel beland… Ademen naar de baby, liefde naar de baby, het visualiseren van een mooie poort enz enz. Wat was het een warm bad om dit onder begeleiding van jou te mogen meemaken en ervaren. Ik kijk terug op een heel serene sfeer en een intiem moment waar het mooiste wondertje van de wereld geboren mocht worden! Wij zijn je voor altijd dankbaar.

  Veel liefs, Edwin, Charlotte en Riven!

 45. Nadia schreef:

  “Zowel ik als mijn partner zullen Irma en haar schouders laag en groene energie nooit meer vergeten.”

  Er was eens…..,

  Een lieve vrouw woonachtig in Den Haag waarbij wij een persoonlijke cursus bevallen met LOVE hebben gevolgd. Tijdens de cursus hebben wij het LOVE principe doorlopen, handvatten gekregen voor tijdens de bevalling en oefeningen samen gedaan. Na het volgen van de cursus waren wij helemaal klaar voor DE bevalling.

  De bevalling begon om 8 uur ochtends met 3 cm ontsluiting waarna mijn vliezen werden gebroken. Vervolgens hebben wij SAMEN de weeën een voor een opgevangen waarbij ik tussen de weeën door echt mijn rust kon vinden en kon ontspannen. Ik viel gewoon bijna in slaap zo goed kon ik op mijzelf focussen door de technieken toe te passen welke wij bij Irma hebben geleerd. Vooral de groene fase hielp mijn enorm om mijzelf op het juiste pad te houden. Daarnaast hielp mijn man mij ook mee door het principe schouders laag toe te passen als ik het even zelf niet aankon. Dit ging echt perfect. We vormde samen een eenheid tot aan de eindstreep. Begin van de middag zat ik al op 6 cm en voor ik het wist mocht ik gaan persen. 6x persen en daar was onze schitterende dochter Miloe geboren om 14.56 uur op 02-09-2018… Ja en dat voor een 1e kind…..!!!!

  Ik heb geen enkel moment aan pijnstilling gedacht en heb de bevalling uiteindelijk helemaal bewust meegemaakt. Zowel ik als mijn partner zullen Irma en haar schouders laag en groene energie nooit meer vergeten. Onze bevalling is TOP verlopen en wij kunnen hier met veel trots en liefde op terug kijken ?.

  Heel veel liefs Ferry, Nadia en Miloe

 46. Denise schreef:

  “Ik zou iedereen aanraden om de cursus Love te volgen”

  Lieve Irma,

  Ik heb een lange en heftige bevalling achter de rug, maar door jou hulp kijk ik terug op een mooie en bijzondere ervaring. Tijdens mijn bevalling stond je toevallig als verpleegkundige aan mijn bed en heb je de rust terug gebracht. Je hebt mij er goed doorheen gecoacht en ook mijn partner heeft goede tips van je gekregen toen je dienst erop zat. De volgende dag ben je bij ons langs geweest. Ik vond het erg fijn om samen over de bevalling te praten en natuurlijk onze mooie dochter aan je te laten zien.

  Ik heb zelf de cursus Love niet gevolgd, maar ik zou iedereen aanraden om de cursus Love te volgen.

  Liefs Denise

 47. Natasja schreef:

  “Ik kijk echt terug op een droombevalling”

  Lieve Irma,

  Wat ben ik blij dat ik voor jouw cursus gekozen heb. Ik hoorde er voor het eerst van tijdens een bijeenkomst van het haga en het sprak me gelijk aan, geen gewone puf klas maar iets waar ik me goed bij voel. Omdat mijn man Engels is kozen we voor de privé cursus en dat was het waard.

  Wegens complicaties werd ik ingeleid en ik kreeg een ballon katheter om op te starten. Ik kreeg later van mezelf weeën die door zette. Langzaam aan werden ze langer en heviger maar ik kon ze makkelijk aan door me te focussen op wat jij mij geleerd had. Na een aantal uren had ik een zwak moment en focuste ik me op de pijn in plaats van de tunnel. Ik vroeg om opties voor pijn medicatie maar toen ik hoorde dat ik al op 8,5 cm zat en ik gewoon in bad mocht bevallen (dankzij de draadloze ctg waar ik super blij mee was) lukte het me weer terug te komen en deden de weeën gelijk zoveel minder pijn. Ik was helemaal high van mijn eigen endorfine en zat zelfs tussen de laatste weeën voor de persweeën te knikkebollen in bad, dat mijn man zelfs aan me vroeg of ze me toch niet iets pijnstillends hadden gegeven.

  Ik kijk echt terug op een droombevalling ondanks dat het startte met een inleiding en ik even een zwak moment had. Dit is beter dan wat ik had durven hopen! Ontzettend bedankt voor alles.

 48. Anne schreef:

  Beste Irma,

  Bedankt voor de leerzame en vooral positieve workshop!

  Groetjes,
  Anne

 49. Een trotse moeder schreef:

  Eind november ben ik samen met mijn vriend bij je langs geweest voor Bevallen met Love. En inmiddels ben ik bevallen van een prachtige zoon! Na jouw workshop schreef ik kaartjes met positieve gedachten aan onze jongen die me hopelijk zouden helpen om positief de weeën door te komen, en stopte deze in mijn vluchttas. Met 39 weken kreeg ik last van weeën, maar ik zag deze aan voor oefenweeën, dus ik ging in bad en zocht afleiding. Tegen de tijd dat ik de verloskundige belde, bleek ik al zoveel ontsluiting te hebben dat we direct door mochten naar het ziekenhuis. Een paar uur later, na een voorspoedige bevalling, is onze zoon geboren. Geen ingrepen en geen pijnstilling nodig gehad, endorfine deed zijn werk. Op sommige momenten voelde ik me zelfs stoned! Tijdens moeilijke momenten heb ik heel doelbewust mijn zoon toegesproken, om me af te leiden van angstige gedachten. Daarnaast hebben mijn vriend en de verloskundige me er heel goed doorheen gecoacht. Mijn vriend verzon verhalen over alle mooie dingen die we straks met onze zoon gaan beleven, hoe we zijn verjaardagen gaan vieren, onze vakanties met zijn drietjes etc. En hij herinnerde me er geregeld aan om rustig en diep adem te halen. Na iedere perswee controleerde de verloskundige de harttonen van de baby, en mijn rustige diepe ademhaling had duidelijk kalmerend effect op de baby. Hij kwam heel rustig op aarde. De verloskundige sprak zelfs van een droombevalling.

  Van tevoren zag ik erg op tegen mijn bevalling, maar het had niet beter kunnen verlopen, ik kijk er erg positief op terug. Ben heel blij dat ik het op eigen kracht heb gedaan. De kaartjes die ik na de workshop beschreef met positieve gedachten zijn de tas niet uit geweest, alles ging zo snel. Maar de gedachten aan onze jongen, en de coaching van van mijn vriend, hebben me absoluut geholpen. Jij hebt mij op het goede spoor gezet voor deze fijne bevalling, bedankt Irma!

 50. Marloes schreef:

  Een aantal weken geleden op zondag avond om half twaalf braken mijn vliezen. Mijn vriend en ik waren euforisch, het ging beginnen! De komst van onze dochter was nog nooit zo dichtbij. Vol vertrouwen zijn we aan de bevalling begonnen! De weeën kwamen al snel op gang en ik wist ze, dankzij de ademhaling techniek die we van Irma hadden geleerd, goed op te vangen. Al snel werd duidelijk dat de weeën snel achter elkaar kwamen en ook al snel langer aanhielden. Om twee uur ‘s nachts was de verloskundige er. Ik bleek na twee en half uur al zeven centimeter ontsluiting te hebben. Ongelooflijk wat ging dat snel! Altijd heb ik gezegd dat ik in het ziekenhuis wilde bevallen. Maar nu het zo voorspoedig ging, hebben we besloten om lekker thuis in onze vertrouwde omgeving te blijven. Ontspanning en endorfine hield ik me steeds voor! Mijn vriend hielp me door mijn rug te masseren. Om drie uur mocht ik beginnen met persen. Dat deel was nieuw voor me. Maar dankzij de tips van de verloskundige kreeg ik dat ook onder de knie. Wederom had mijn vriend een belangrijke rol. Fysiek en mentaal. Hij heeft me vertrouwen, moed en aanwijzingen gegeven. Dat heeft gemaakt dat we het echt samen hebben gedaan!

  Wat een geweldig moment om onze dochter in mijn armen te krijgen en op mijn borst te hebben!! Onvergetelijk en onbeschrijfelijk! De bevalling heeft in totaal minder dan vier uur geduurd. En dat voor een eerste kindje. Van bevallen met love heb ik vooral het vertrouwen, de ontspanning en endorfine meegenomen. En ik ben ervan overtuigd dat dat bijgedragen heeft aan de droom bevalling!

 51. Sanne schreef:

  Met 36 weken zwangerschap begon voor ons de bevalling ineens totaal onverwachts door het breken van de vliezen. Een aantal weken eerder zijn we samen naar de workshop “Bevallen met LOVE” van Irma geweest. Eenmaal in het ziekenhuis is het wachten op de start van de weeën. Wanneer de bevalling begint weet mijn man me goed te coachen. En het geeft mij vertrouwen dat hij weet wat er in mijn hoofd omgaat en wij dit samen gaan doen. Hij helpt me met de ademhaling en herinnert me aan de tips van Irma. Ik kan de workshop van Irma aan iedereen aanraden, maar vooral ook voor de partner is dit een mooi handvat. We vormden een sterk team en hebben de bevalling echt samen beleefd. Dankjewel Irma!

 52. Leandra schreef:

  Ik vond het een fijne workshop. Naast dat ik er zelf veel van opgestoken heb, ben ik heel blij dat mijn vriend nu ook snapt wat hem te wachten staat en hoe hij bij de bevalling van onze dochter kan helpen. Voor de workshop zei hij telkens over de bevalling: “ik laat het wel over me heen komen”, wat mij beangstigde en me het gevoel gaf er alleen voor te staan. Maar nu zit ie al helemaal in zijn rol als coach!

  Nogmaals bedankt en we laten je weten hoe de bevalling gegaan is.

 53. helydia schreef:

  Precies 9 maanden geleden ben ik thuis bevallen van een gezonde dochter. Tijdens de zwangerschap heb ik de cursus bevallen met love gevolgd. Ik heb verschillende methoden overwogen en gekeken welke bij mij past. Het is bevallen met love geworden omdat ik de methode praktisch vind, het mij goed uitvoerbaar leek en dat er ook handvaten worden uit gereikt aan mijn partner. Op een doordeweekse avond, samen met mijn partner , in huiselijke sfeer heb ik de cursus gevolgd. Na de cursus hebben we onder genot van een drankje het allemaal na besproken. Tijdens mijn bevalling heb ik met name veel gehad aan de ademhalingsoefeningen en het visualiseren van een kleur. Ik stond verstelt dat ik met mijn geest zoveel invloed had op hoe ik omging met de weeën, pijn en beleving hiervan. Mijn partner heeft heel veel gehad aan de uitleg over het proces wat een zwangere tijdens de bevalling doorlopen moet. Mijn bevalling heb ik ervaren als een race waarin ik achter het stuur zat en mbv love op de juiste weg bleef op naar de Finish. Waar een prijs op mij zat te wachten.
  Wat ik anderen wil meegeven is dat als je opzoek bent naar een professional voor begeleiding, voorbereiding op een bevalling je zeker deze cursus moet bijwonen. Met veel enthousiasme, expertise en vol overgave vertelt Irma over LOVE.

 54. Een blije moeder schreef:

  Beste Irma,

  Begin december hebben we bij jou aan de keukentafel de herhalingseditie van jouw bevallingscursus gedaan. We vonden het een gezellige avond en we vonden het ook heel waardevol. Veel dingen zaten nog wel ergens in het achterhoofd, maar ze weer uitdrukkelijk bespreken en ophalen hielp. Het nabespreken van de vorige bevalling was ook nuttig – vooral het onderdeel “waar zat je angst en hoe kan je die ombuigen”. We gingen met een goed gevoel naar huis, namelijk dat we ons opnieuw als team voorbereid hadden op de bevalling.

  Nou, die liet nog even op zich wachten.Uiteindelijk het moment dat in de loop van de dag harde buiken kwamen, steeds regelmatiger en die gingen over in weeën. Mijn man heeft aan het begin van de avond onze dochter naar zijn ouders gebracht en ondertussen heb ik de verloskundige gebeld. Daarna ging het allemaal heel snel. En: het ging heel soepel. Met het vertrouwen dat je ons had gegeven, konden we vooruit. Telkens als ik dacht “oi, er is iets”, dacht ik ook: “maar dit kan ik aan.” Alle gedachten over wat er om mij heen zou moeten gebeuren, heb ik laten gaan. Daar waren mijn man, de verloskundige en de kraamhulp voor. En het werkte. Mijn man en ik en onze baby hebben het als team gedaan – zo goed dat we alle complimenten kregen van de verloskundige. Om 21.42 uur werd onze zoon geboren. Het was meteen al een prachtig, heel schoon mannetje, dat van zich liet horen en meteen lekker bij mij op de buik lag.

  Nu zijn we alweer bijna twee weken verder. Onze zoon drinkt als een malle bij mij en hij groeit als kool. Het is een tevreden mannetje dat vooral een keel op zet als je hem de marteling van een luier verschonen aandoet.

  Kortom: allemaal goede berichten vanuit hier. Dank voor je hulp bij de voorbereiding, die heeft zich dubbel en dwars uitbetaald bij de uitvoering.

  Nou, dit wilden we je dus nog even laten weten.

  Hartelijke groet.

 55. Een creatieve moeder schreef:

  Hoi Irma,

  2 december 2016 hebben mijn vriend en ik de workshop bevallen met love bij jou gevolgd. Vorige week is onze dochter geboren na een bevalling van 3 uur. Het was een top bevalling en precies zoals ik had gehoopt. Ik ben thuis in bad bevallen en heb weinig pijn ervaren. Iedere wee kon ik opvangen en daarna door mijn ademhaling volledig ontspannen. Dit mede dankzij jou workshop en de kracht die ik daaruit heb kunnen halen. Ik heb de dag voordat ik ging bevallen op ons krijtbord een tekst geschreven ter ondersteuning en die wil ik graag met jou delen. Dus in de bijlage een foto ervan…en nogmaals ontzettend bedankt Irma voor de workshop en de kracht die ik eruit heb kunnen halen. Deze bevalling is een prachtige ervaring die ik nooit zal vergeten.

  Veel lieve groetjes

  En nogmaals bedankt voor de workshop en bevallen met love werkt ECHT!!!!!
  PS hierbij hoort die bijgestuurde foto!

  LOVE creatie

 56. Vioni schreef:

  Lieve Irma,

  In december zijn wij samen bij jou coaching avond geweest. Ik wist al veel van jou over het bevallen met LOVE, maar deze avond was voor ons erg leerzaam, het gaf mij maar vooral mijn partner nog meer Vertrouwen en we gingen vol Overtuiging met zin in de bevalling weg.

  We hebben de ‘’puzzelstukken’’ die we tijdens de coaching hebben gekregen de weken erna goed doorgenomen en de ademhalingsoefeningen geoefend.

  Toen de eerste wee kwam begonnen wij aan onze eigen puzzel.
  Door het oefenen van de ademhaling kon ik de weeën vanaf het begin gelijk goed opvangen.

  Wat wij van jou hebben meegekregen en wat ook echt zo is, is dat bevallen leuk is!

  Ik ben vol Overtuiging en met super veel zin de bevalling ingegaan. Elke wee is een stukje dichter bij mijn baby, dit ging constant door mijn hoofd.

  Ontspanning en Endorfine waren voor mij echt de hoofdingrediënten. Tussen de weeën door heb ik volledig mijn pauzes genomen en had ik zelfs de tijd en zin om te lachen wat de aanmaak van Endorfine bevorderd en voor totale Ontspanning zorgt. Ik weet zeker dat hierdoor mijn bevalling supersnel is gegaan.
  Ik heb uiteindelijk vanaf de eerste wee tot de geboorte van onze mooie dochter 4,5 uur gedaan, en dat voor een eerste :-).
  Pijn heb ik niet ervaren, ik heb geen seconde aan pijnstilling gedacht!
  Ik vond het vooral een heel mooi en interessant proces omdat ik alles bewust heb kunnen toepassen op mijn eigen manier door jouw coaching.

  Ik gun elke zwangere vrouw deze ervaring voor haar bevalling.

  Ik ben super trots op mezelf en mijn partner en wij kijken vol liefde terug op de bevalling.

  love

  L = Liefde, Lachen, Loslaten
  O= Ontspanning, Overtuiging
  V= Vertrouwen, Vol trots.
  E= Endorfine, en daardoor Enorm snel

  Onze dank voor jouw bijdrage aan onze mooie ervaring.
  Met heel veel ‘’LOVE’’.

  Een hele trots en blije moeder.

 57. Hajar schreef:

  Lieve Irma,

  Op 1 november 2016 heb ik jou niet alleen als een verpleegkundige, maar ook als een goede coach mogen meemaken. Ik begrijp niet dat het LOVE concept niet nationaal wordt toegepast. Bevallen is absoluut niet gemakkelijk, maar wat maakt het makkelijker? Dankzij jou was ik tijdens de bevalling niet alleen bezig met de pijn en het wegpuffen daarvan. Ik was bezig met de kleine, mijn lieve dochter. Je bleef herhalen dat niet alleen ik, maar ook de baby het moeilijk had. We moesten het samen doen, ik en de baby ! De kadootjes hielpen de baby. Het ademen naar de baby noemde jij kadootjes en ik kreeg ondanks de pijn plezier in het geven van de kadootjes aan mijn baby. Je liet me horen hoe fijn de baby het vond via haar hartslag. Het gaf me kracht, motivatie en zelfs een glimlach. Dankzij jou sta ik met een glimlach op de foto’s. Jij wist mij rustig te krijgen en je liet me focussen op mijn kleine. Dit is immers wat een moeder het liefste doet: liefde en kracht aan de baby geven. Het stijgen van de hartslag van de baby liet mij als moeder ontspannen. Wie wilt dat nou niet, ontspannen bevallen?

  Irma, ik zal jou nooit vergeten. Jij hebt ervoor gezorgd dat mijn bevalling zo liefdevol is verlopen. Ik besef me enorm dat ik geboft heb met jou naast me bed tijdens de bevalling!

  Heel veel liefs,
  Hajar

 58. Trotse moeder schreef:

  Lieve Irma,

  Samen met mijn man heb ik de cursus Love gevolgd. Al snel werd er tussen mijn partner en mij duidelijk wat we samen als team konden doen tijdens de bevalling.
  Mijn doel was thuis bevallen, helaas heeft dat niet zo moeten zijn wat onze kleine dienden zich na het breken van de vliezen niet aan, als gevolg dat we doorgestuurd werden naar het ziekenhuis voor inleiding. Vanaf dat moment kwam er een ding voornamelijk naar voren uit de cursus ik moest het loslaten want niets kon ik nu nog beinvloeden dan dat het ziekenhuis mij ging helpen en dat ik samen met man dit aankunnen.

  Daar aangekomen in het ziekenhuis dacht ik zo en nu gaan we het doen, denk aan alles wat Irma heeft gezegd. Eenmaal aan de weeen opwekkers kreeg ik meteen weeen a 2 minuten, ik belande in een weeenstorm. Ik vond een houding om de weeen op te vangen en merkte al snel door de weeen goed weg te puffen en daarna goed te ontspannen dat ik gewoon in slaap viel na de weeen door de endorfine die ik aanmaakte. Mijn man hielp me super goed met de weeen opvangen en moest me letterlijk vasthouden na een wee omdat ik echt wegzakte. Wat mij tijdens de weeen ook herinnerde is dat je goed moet blijven voor je kindje dit doe je samen en wat me opviel is dat mijn kleine geen moment last heeft gehad van de weeen, wat mij de motivatie gaf om te blijven ademen en niet in paniek te raken.

  De bevalling ging super snel, ik had al snel 6/7 cm. De weeen gingen daarna erg in mijn rug zitten en dit kon ik ondanks alle adviezen niet wegpuffen. Mijn man heeft me daarin ook goed gecoacht en voor mij gekozen dat ik wat nodig had voor de pijn, ik wilde dit namelijk niet omdat ik heel bang was voor de complicaties. Na de pijnstilling ging het nog sneller de weeen kon ik super beter opvangen en toen mocht ik gaan persen. Wat Irma had verteld van je moet het samen doen met je kindje hielp mij hier doorheen. Ik ben supertrots op mezelf dat ik ondanks wat pijnstilling een mooie dochter op de wereld heb gezet en ontzettend blij ben met de cursus die ik heb gevolgd. Gelukkig heb ik ook geen complicaties gehad van de pijnstilling en na 3 uur ging ik met mooie dochter en man naar huis!

  Irma belde me nog op na de bevalling hoe het gegaan is en dit bevestigde nogmaals dat ik super veel aan je gehad hebt bedankt!

 59. Tim Binnendijk schreef:

  Als partner kan ik beamen wat je zegt. Jij hebt mij geholpen om mijn vrouw te kunnen coachen tijdens de bevalling.
  En mannen, de workshop is prima te doen. Geen zweverig gedoe, niet puffen, maar handige tips en een dosis droge humor van Irma

 60. Dionne schreef:

  Hoi Irma,
  Ik wilde nogmaals bedanken voor de leuke en leerzame workshop van gisteren.
  Ik heb thuis direct alles opgeschreven wat ik wil onthouden.
  Ook hebben we voor het slapen de ademhalingstechniek geoefend.
  Jammer dat ik jou niet kan hebben als coach bij de bevalling. De mensen die jou naast hun bed hebben boffen maar.
  Succes met je workshops!
  Groetjes Dionne

 61. Kim Burggraaff schreef:

  Beste Irma,
  We waren echt een eenheid!!!
  Op 12 juli hebben mijn man en ik een persoonlijke workshop bevallen met LOVE bij je gevolgd.
  Op 30 juli ben ik bevallen van onze gezonde zoon Jip. De bevalling is heel goed gegaan, we hebben echt veel aan je tips en adviezen gehad! Volledig zonder pijnbestrijding, is ook geen moment in me opgekomen dat ik dat nodig zou hebben. Achteraf is de bevalling op het laatste stukje na (1,5 moeten persen en uiteindelijk een knip nodig gehad) me meegevallen.
  We kregen van de verloskundige de feedback dat het erg mooi om te zien was dat we het echt met z’n drieën gedaan hebben!

  Bedankt! Dankzij jou heb ik volledig op mijn lijf vertrouwd en de controle in handen van m’n lijf en man gelegd.

  Inmiddels heb ik je al meerdere malen aanbevolen bij vrienden en bekenden en niets dan goede verhalen gehoord.

  Groeten, Kim Burggraaff

 62. Tevreden Moeder schreef:

  Beste Irma,

  Het vertrouwen in mezelf gaf mij enorm veel rust en kracht!!!

  Na afloop was ik best onder de indruk van je cursus. Ik zag een bevalling altijd als het moeilijkste en meest eenzame ding in het leven en ik kon me niet voorstellen dat ik het zou kunnen. Ik vroeg je voor de grap of ik je niet kon bellen als ik eenmaal ging bevallen. Jij antwoordde dat dat juist niet de bedoeling van de cursus was: jij wil mensen zelf het vertrouwen geven dat ze het zelf kunnen. En tijdens de cursus heb je me in anderhalf uur inderdaad dat vertrouwen gegeven en ook het gevoel dat ik er niet alleen voor stond, maar dat ik het samen met mijn partner zou doen. Je gaf ons praktische tips om te ontspannen. Deze hebben zo goed geholpen dat ik het grootste gedeelte van de bevalling thuis kon doen samen met mijn partner. Toen ik de verloskundige belde, bleek ik te moeten haasten naar het ziekenhuis en eenmaal daar mocht ik meteen gaan persen. Dat duurde heel lang en was erg pittig maar ik hield me vast aan wat je me had gezegd: denk aan je kleintje, zij heeft je nodig. Dat hielp me echt om alles op alles te zetten, met als gevolg een lief meisje dat gezond ter wereld is gekomen! Irma, dankzij jou kijk ik met een goed gevoel terug op mijn bevalling: ik ben trots op mezelf, maar bovenal ben ik jou ontzettend dankbaar voor de rust en het vertrouwen dat je me hebt gegeven.

 63. Helen Vervaart schreef:

  Lieve Irma,
  Bewust naar de baby ademen heeft onze baby zo geholpen!!!
  Op 23 juni hebben we de cursusavond bevallen met love gevolgd. Na deze avond gingen we vol vertrouwen weer naar huis en had ik het gevoel dat ik de bevalling aan kon en wisten we welke belangrijke rol mijn partner hierin kon spelen. De aantekeningen die we gemaakt hadden hebben we samen nog veel doorgenomen en ook het ademen hebben we samen geoefend. Toen om 8.00 uur ‘s ochtends m’n weeën begonnen kon ik ze goed opvangen door met liefde naar mijn baby te ademen. Na 3 uur volgden de weeën elkaar al snel op en kwam de verloskundige op 4 cm ontsluiting, we mochten naar het ziekenhuis. Daar na nog een aantal uur weeën opvangen lukte het niet goed meer met de rustige ademhaling. We hoorden jouw stem op de gang en gelukkig wilde je even langs komen om ons te begeleiden. Hier hielp je ons met het vijf keer uitademen op de heftigste pijn en het daarna weer met de rustige adem oppakken. Deze ademhaling heb je ons wel tijdens de cursus geleerd, maar waren we weer een beetje vergeten. Omdat de ontsluiting ondanks de snel opvolgende weeën niet heel snel meer ging zijn mijn vliezen gebroken en bleek de baby in het vruchtwater gepoept te hebben. Hierdoor werd het nog belangrijker om de baby genoeg zuurstof te geven door een goede ademhaling. Op het hartfilmpje was heel duidelijk te zien dat tijdens de piek van de wee de hartslag iets daalde, maar door daarna weer liefde naar de baby te ademen het hartritme weer sterk werd. Mooi om te zien hoe deze cijfers op de monitor jouw verhaal bevestigden! Mijn partner bleef dit benoemen en dat gaf mij de kracht om door te gaan en aan onze lieve baby te denken. Nadat ik mocht persen is de baby binnen 4 minuten geboren en kwam ze heel rustig op mijn borst liggen. Ik kijk terug op een fijne bevalling, waarbij ik zeker weet dat het zonder de goede ademhaling niet was gegaan zoals het nu gegaan is. Heel erg bedankt voor je hulp bij deze mooie ervaring!

 64. Michelle schreef:

  Mooie bevallingen bestaan echt!!!
  Vorige week maandag, 23 mei, ben ik bevallen van onze zoon Tygo. In de tijd voor de bevalling heb ik mij geprobeerd voor te bereiden op deze dag, o.a. met de workshop van Irma Kemper. Als bekend is dat je zwanger bent krijg je het ene horrorverhaal na het andere om je oren. Bevallingscoach Irma vertelde mij dat er ook mooie bevallingen bestaan.
  Zij leerde mij en mijn man om mijn lichaamseigen pijnstilling te gebruiken. Dit klinkt misschien wat vaag, maar chemische pijnstilling zoals morfine is gebaseerd op onze lichaamseigen endorfine.
  Heel kort gezegd leerde zij ons: ontspan en voorkom stress! Wel endorfine en oxytocine, geen adrenaline en cortisol!
  Op zaterdag ochtend braken mijn vliezen en was ik ‘lek’. Doordat mijn zoontje lekker ingedaald was, fungeerde hij als een kurk waardoor ik niet, zoals in de films, in een grote plas water stond, maar continu kleine beetjes vocht verloor. Met de tips van Irma nog vers in ons geheugen zijn wij ontspannen gaan bewegen. Lekker rustig boodschappen gedaan en een rondje over de boulevard van Scheveningen gereden. Helaas bleven de weeën uit.
  Zondag ochtend zijn we voor controle naar het ziekenhuis gegaan, alwaar bleek dat de bevalling nog niet begonnen was. Dan maar nog meer ontspanning dachten wij. Lekker lunchen én een Thaise voetmassage.
  Die avond begon het te borrelen. Rond 11 uur zat er een patroon in de krampjes. Om 1:30 hebben we besloten naar het ziekenhuis te gaan, slapen ging toch niet meer en de krampjes werden heftiger en heftiger. Na controle vond de verloskundige dat mijn weeën nog niet echt weeën waren. Ze vond mij té ontspannen en het leek haar alsof ik nog niet veel pijn had. Toen sloeg kort de angst toe: “als dit geen weeën zijn, wat krijg ik straks dan voor mijn kiezen?!” Achteraf bleek dat de bevalling al goed op weg was, echter was ik, door de tips van Irma, té ontspannen.
  Om 5:00 uur werden de weeën een stuk heftiger en volgde elkaar iedere minuten op. Tussendoor lukte het mij, met behulp van mijn man, om d.m.v. ademhalingsoefeningen mij rustig te krijgen. Ik zag mijn hartslag dalen en die van mijn zoontje stijgen, ik gaf hem kracht.
  Niet veel later mocht ik al beginnen met persen. Dat was heftig, maar toch lukte het om tussendoor iets van ontspanning te bereiken, dankzij de coaching door mijn man.
  Om 7:04 is Tygo geboren, met alles erop en eraan, helemaal gezond. Het volgende bevallingsverhaal laat zien hoe belangrijk de ademhaling is tijdens de bevalling. Zeker voor je baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen robot? Vul het sommetje in *