LOVE principe

Wat heb je nodig om goed een bevalling in te gaan? Na al die jaren heb ik een patroon kunnen ontdekken. Het gaat om een proces waarbij je de angst kunt vervangen door vertrouwen.

Nu kan en wil ik je graag helpen met deze mentale voorbereiding op de bevalling door middel van mijn workshop. In deze workshop wordt er gesproken over de verandering in de gedachtegang, de voorbereiding en de rol van de partner en/of familie hierin. Er komt ook een ademhalingsoefening naar voren die tijdens de bevalling vrouwen enorm zal ondersteunen. De workshop is eigenlijk een lijst met ingrediënten die men nodig heeft tijdens de bevalling. Ik zal in de workshop uitleggen wat deze ingrediënten zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Dit alles met als doel jullie de bevalling met meer met vertrouwen tegemoet laten gaan.

LOVE

Dit alles gebeurt met de letters LOVE die staan voor Loslaten, Ontspannen, Vertrouwen en Eenheid.
Het is hierbij uniek dat de zwangeren kennis krijgen over wat angstige gedachtes kunnen veroorzaken. Ze krijgen nu meer inzicht over wat er dan precies gebeurt met de hormonen en de kracht daarvan.

Voor wie?

Voor jou, jouw partner, of de persoon die jou bij de bevalling gaat ondersteunen.
Deze persoon, jouw begeleider, speelt een belangrijke rol, die goed neergezet kan worden, als de rol ook duidelijk is.

 • Wat kan deze persoon doen, waar moet hij of zij op letten?
 • Hoe kan deze persoon omgaan met zijn emoties?

Deze vragen zullen in de workshop worden beantwoord.

Persoonlijke coaching

Door middel van persoonlijke coaching ben ik in staat jouw persoonlijke angsten, vragen en onzekerheden over de bevalling te behandelen en om te zetten in vertrouwen. Je krijgt dus begeleiding en ondersteuning op maat!

Overtuigd? Schrijf je dan nu in

Ervaringen:

 1. Thessa schreef:

  “Zinvolle en leuke cursus”

  Hoi Irma,

  Bedankt voor de zinvolle en leuke cursus! We gaan er zeker mee aan de slag!
  We zijn er een hoop wijzer van geworden en we zitten in de positieve/ groene energie😄
  We gaan jou zeker aanraden bij andere mensen!

  Thessa

 2. Mama Sophie schreef:

  Wij gingen al sterk de bevalling in”

  Lieve Irma,

  Door jouw goede hulp bij de workshop heb ik mijn bevalling heel bewust en liefdevol meegemaakt. Ik heb de weeën heel goed zelf kunnen opvangen doordat ik in mijn ‘bubbel’ zat. Wanneer ik even mijn concentratie verloor kon ik terugvallen op mijn partner en zo hebben wij als een team de bevalling beleeft.

  Na de workshop hadden wij al een goede communicatie over de bevalling.
  Hierdoor gingen wij al sterk de bevalling in.
  Tijdens het laatste stukje van de bevalling liet hij mij weten dat de baby er echt bijna zou zijn.
  Met zijn hulp ben ik doorgegaan zonder pijnstilling en ben zo natuurlijk mogelijk bevallen.

  Bedankt dat dit door jou gelukt is!

 3. M.C. de Jager(anesthesioloog) schreef:

  Wat een ervaring om te zien hoe jouw ademhalingsoefening een paniekerige patiënt rustig kreeg!
  Zo bijzonder om dit als anesthesioloog mee te mogen maken.

  Ga zo door Irma.

 4. Stephanie Dubbelman schreef:

  Beste Irma,

  Op 24 mei hebben wij bij jou de persoonlijke coaching gedaan. Hier zijn we veel te weten gekomen over ademhalingstechnieken en wat er eigenlijk allemaal komt kijken bij een bevalling. Op dat moment was ik bijna 39 weken zwanger en kwam de bevalling steeds dichterbij. Op de coaching vertelde jij ons om het los te kunnen laten over alle bevallingsverhalen en te vertrouwen op verloskundigen en ziekenhuispersoneel. Nou daar gingen we dan, 9 juni begonnen met de weeën. De technieken toegepast die je ons vertelde en in de tunnel te stappen. Binnen no-time mochten we naar het ziekenhuis en 4 uur later en zonder pijnmedicatie konden we onze dochter verwelkomen. Een gouden bevalling konden we het wel noemen dankzij de ademtechnieken en de rust in jezelf op te zoeken. Mijn partner en ik kunnen dit iedereen aanbevelen die net als ons geen zin hebben om zwangerschap yoga of gym te doen.

  Irma Super bedankt!

 5. Frouwke Everts(verloskundige) schreef:

  Lieve Irma,

  Als collega, cliënt en pas bevallen moeder heb ik Irma leren kennen als een ware LOVE-coach. Een dag voordat ik werd opgenomen voor de inleiding van de bevalling van ons tweede kind, kwam Irma bij mij langs en zij keerde de rust bij mij terug die al een tijdje ver te zoeken was. Angst voor wat er komen ging vanwege een stuitligging bij de baby overheerste de dagen ervoor. Tijdens Irma’s bezoek werden de angsten besproken in alle openheid en Irma gaf mij volgens het LOVE-principe het vertrouwen terug die ik nodig zou hebben voor de bevalling.

  Door zelf in de kliniek te werken als verloskundige en ook zelf te moeten bevallen, overkwam het ook mij dat ik het moeilijk vond om vertrouwen te houden in mijzelf in het proces rondom de geboorte. Irma kon mij in een korte tijd het gevoel geven dat het zou gaan lukken, en haar positiviteit heeft daarin een grote rol gespeeld. Laat los wat er gaat komen, Ontspan op de momenten dat het mogelijk is, Vertrouw je eigen lijf en wees een Eenheid met je kindje.

  Tegenwoordig zien we steeds meer vrouwen op de verloskamers die het vertrouwen in zichzelf om te bevallen kwijt zijn geraakt; wees erop voorbereid en bezoek Irma. Hiermee voorkom je onnodige angsten en kun je terug kijken op een bevalling met trots, op welke manier het ook gegaan is.

 6. Tjeerd Huisman (Gynaecoloog) schreef:

  Beste Irma,

  als collega in de verloskunde kan ik jouw passie, energie en principes helemaal onderschrijven ! Wij hulpverleners bij bevallingen zijn soms veel te veel bezig met de technische zaken, maar dan ben jij er weer om ook de menselijke kant te benadrukken en te ondersteunen. Elke keer als ik merk dat jij iemand begeleidt bij de baring, dan weet ik: dat komt helemaal goed ! Maar, helaas komt het niet altijd goed, en zijn er complicaties, maar dan weet ik: de begeleiding in moeilijke tijden van deze patiente komt helemaal goed als jij er bent ! Mijn boodschap: blijf doen wat je nu doet en blijf voor mij: “de super bevallende begeleider” !

 7. Elena (verpleegkundige) schreef:

  Even geleden heb ik mogen helpen bij een workshopavond van mijn collega Irma.
  Ik ken haar al jaren als een bevlogen verpleegkundige die het coachen van barenden als passie heeft. Sinds een jaar heeft zij deze passie omgezet in een workshop waarmee zij niet alleen meer haar eigen patiënten door de bevalling helpt, maar ook andere zwangeren en hun partners op de bevalling voorbereidt.
  Wat betreft de workshop zelf heb ik een paar flinke eyeopeners gehad, veel valkuilen waren erg herkenbaar, terugkijkend op mijn eigen bevalling!
  Ik hoop dat ik in de toekomst de workshop nog een keer als zwangere mag volgen en dat ik met veel vertrouwen mijn bevalling in kan gaan.

  Elena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geen robot? Vul het sommetje in *